Het gebruiken van koelplaten als cateringbedrijf kan erg handig zijn. Het is een stuk metaal wat erg handig kan zijn wanneer bepaalde gerechten of producten voor langere tijd gekoeld moeten blijven. Koelplaten zijn meestal gemaakt van rvs, ook is dit makkelijk om schoon te houden wanneer het gebruikt wordt in de keuken of op locatie. Bij het kiezen van koelplaten moet je rekening houden met de afmetingen. Afhankelijk van hoeveel oppervlakte je wilt gebruiken in een voertuig of bijvoorbeeld in een rek of tafel op locatie is het handig om van tevoren te weten hoeveel ruimte je nodig hebt zodat je de juiste koelplaten kunt kiezen. Wanneer je een cateringbedrijf hebt, moet je bepaalde producten zoals koelplaten, koeltassen en koelelementen gebruiken zodat je gerechten die je hebt gemaakt langer houdbaar blijven. Zeker wanneer je ver moet reizen en het een aantal uur buiten de koeling moet zijn.
Waar zijn de koelplaten goed voor?
De koelplaten zorgen ervoor dat de gerechten die je hebt bereid gekoeld blijven op een temperatuur van nul tot acht graden Celsius. Het is belangrijk dat je van tevoren goed bent voorbereid wanneer je gebruik gaat maken van de koelplaten. Ze moeten van tevoren worden ingevroren op minus achttien graden Celsius. Ook kun je de platen nog kouder krijgen, maar hiervoor moet de bewaarplaats wel op de juiste temperatuur zijn. Wanneer je ze kouder hebt weten te krijgen kun je bevroren producten beter bewaren. Als je een buffet gaat presenteren is het handig om alle producten op de platen neer te zetten, zodat deze voor een aantal uur goed blijven als ervan wordt geconsumeerd.
Het samenstellen van een buffet
Natuurlijk is het belangrijk wanneer je een buffet gaat samenstellen dat je let op wat er gevraagd wordt. Is het een buffet waarbij gelet moet worden op een budget? Of is het een speciale gelegenheid waarbij wat meer mag worden uitgepakt? Ook kan het zijn dat er een aantal mensen zijn binnen de groep die bepaalde dieetwensen hebben. Hoewel het klinkt als iets wat ouderwets is, worden buffetten nog steeds graag gebruikt. Zeker als je met een grote groep bent. Ook kunnen er verschillende gangen binnen een buffet zijn, diverse voorgerechten met brood, dips en andere kleine versnaperingen. Een aantal hoofdgerechten waar uit gekozen kan worden en een paar nagerechten om het mee af te sluiten. Naast het eten is het voorzien van drankjes ook belangrijk. Zowel non-alcoholische dranken zoals koffie en thee zijn erg geliefd onder de Nederlanders, maar ook wijn en bier kunnen zeker in de smaak vallen. Koelplaten komen hier tot hun recht omdat je de drankjes er gemakkelijk koel mee houdt.
Een feest organiseren voor een grote groep
Het organiseren van een groot feest waar een hoop gasten voor zijn uitgenodigd kan een flinke uitdaging zijn om voor komen te staan. Vaak geven mensen dit graag uit handen aan een professionele planner die een breed netwerk heeft aan leveranciers die vaak beschikken over koelplaten of andere koelmiddelen. Hierbij kun je je budget doorgeven waar rekening mee gehouden kan worden. Daarnaast kun je als er een bepaald thema is, dit ook overleggen met de partyplanner zodat dit meegenomen kan worden in het samenstellen van een concept zodat het volledig voldoet aan de wensen van iedereen.